Сообщения

Сообщения за апрель, 2024
Изображение
  Nädala jooksul lapsed Ojakese rühmast, jälgisid varblasi, kes elavad lasteaia katuse all. Lapsed märkasid, et varblased ehitasid pesasid suure hoolega. Koos õpetajaga uuriti, et millest linnud ehitavad pesasid. Tutvuti ajalehe artikliga ning saadi teadmisi ja hakati tegutsema. Koos meisterdati varblastele pesasid ning vanast ajalehest valmis puu.
Изображение
  Projekti raames "Kevade jälgedes", Ojakese rühma lapsed istutasid eelmisel esmaspäeval sibulat, tilli ja tomateid. Lapsed said teada, et taimed vajavad kasvamiseks mulda, vett, soojust ja valgust. Nädala jooksul hoolitsesime taimede eest, uurisime kuidas nad kasvavad. Täna nägime esimest tulemust, lõigati kasvanud sibulapealseid suppi. Jääme jälgima tilli ja tomatite kasvu.
Изображение
  Interaktiivne loodusfotode näitus on avatud kõikidele meie loodushuvilistele lastele, lapsevanematele ja töötajatele lasteaia I korrusel Nutikuu lõpuni. QR-koodide abil on võimalik kuulata fotodel kujutatud loomade ja lindude hääli. Loodusfotode kollektsiooni autor on fotograaf Roman Pavlenko.
Изображение
  Õuesõppepäev. Lotte rühm käis lasteaia ümbruses kevade märke otsimas. Kuulasime linnulaulu ja vee vulisemist , vaatlesime puid ja põõsaid, tervitasime parte ja tärganud lilli. Oli mõnus kevadine jalutuskäik.
Изображение
  Ubari Loodustarkuse Keskus kutsus Tallinna Allika Lasteaia koolieelikuid õppeprogrammi "Mets kui kooslus" metsatarkuseid õppima ja koos loodust uurima. Tänase loodusprogrammi "Mets kui kooslus" raames anti meie lastele praktilisi teadmisi looduse toimimisest. Õpetajateks-juhendajateks olid kogenud jahimehed. Alustuseks tutvustati skeletimaterjali abil tuntud metsloomi: karu, põtra, metskitse, hirve, kobrast. Suurteks vaatamisväärsusteks olid jahitrofeed - erinevate isasloomade sarved. Lapsed pandi ka lahendama praktilisi ülesandeid ning uurima loodust - taimi, puukoort, putukaid - luubi abil. Kogu õppeprogrammi rahastas KIK. Täname meeldiva koostöö eest!
Изображение
  Liikumisõpetaja Larissa Šilo andis Päiksekese rühma lastele idee ube idandada. Idee sai teoks ning lapsed said projektiõppe käigus jälgida protsessi, kuidas ubadest tärkavad tulevase taime esimesed võrsed. Projekt oli väga huvitav ja õpetlik. Aitäh õpetaja abi Julia Rjabitšile, kelle abiga rühma projektitöö pildile sai.